29 Ocak 2010 Cuma

CIF ve CIP TESLİMDE SİGORTA

CIF ve CIP TESLİMDE SİGORTA başlıklı yazı www.akreditif.biz.tr nin katkıları ile hazırlanmıştır ve alınan izin ile yayınlanmıştır.

INCOTERMS 2000'e göre iki ticari terim "CIF ve CIP" nakliye sigortasının satıcı tarafından yapılmasını öngörülmektedir. CIF: "COST INSURANCE FREIGHT" olan 3 İngilizce kelimenin birleştirilmesi ile oluşturulmuş bir teslim şeklidir ve yalnıza deniz yüklemelerinde kullanılabilir. CIP: "CARRIAGE AND INSURANCE PAID TO" İngilizce kelimelerinden oluşturulmuş bir ticari terimdir ve tüm taşıma modları ile kullanılabilmektedir.

Incoterms ve Nakliye Sigortaları...


INCOTERMS 2000'de CIF ve CIP teslim şekillerinde öngörülen nakliye sigortalarının en düşük kapsamlı nakliye sigortası kapsamında olması beklenmektedir. Sigorta kapsamının fatura tutarının en az %110'u kadar olmalısı öngörülmektedir.

Bu yazının tüm hakları www.akreditif.biz.tr yasal sahiplerine aittir. Yazının izinsiz kopyalanması ve/veya herhangi bir iletişim vasıtası ile yayınlanması durumunda izlenecek yasal süreçlerle ilgili olarak www.akreditif.biz.tr hakları saklıdır