12 Ekim 2012 Cuma

almanya akreditif ihracat

Anahtar Kelimeler : almanya ihracat akreditif, ihracat akreditifi almanya'dan, ihracat akreditifi, ihracat akreditifleri, akreditifli ödeme ihracat, vesaik mukabili ödeme, mal mukabili ödeme

Türkiye yıllardır en çok ihracat ve ithalatını Almanya ile yapmaktadır. 2009 yılında Türkiye'den Almanya'ya yaklaşık 10 milyar USD ihracat yapılmış iken 15 milyar dolar da ithalat yapılmıştır. Almanya yalnız Türkiye ile değil tüm dünya ile büyük miktarlarda dış ticaret yapmaktadır.

Almanya pazarında riskleri fırsata dönüştürmek için nasıl bir yol izlenmelidir.  
  1. Almanya ihracatlarınızda güvenli ödeme yöntemleri ile çalışınız. Örneğin akreditifli ödeme ile çalışmak vesaik mukabili ödemeye veya mal mukabili ödemeye göre her zaman çok daha avantajlı olacaktır.
  2. Risk unsurunun çok iyi değerendirilmesi ilk adımda yapılması gereken konudur. Akreditifte risk konusunun açıklandığı bu sayfadan bir akreditif işlemindeki başlıca riskleri tanıyabilirsiniz.
  3. Daha sonra riskinizi nasıl düşüreceğiniz üzerinde durmanız gerekmektedir. Akreditif işlemlerinde risk düşürme yollarının açklandığı bu sayfaya bakmanız sizin için faydalı olabilir.
  4. Son olarak akreditif tebrübe ve bilgi gerektiren bir konu olduğ için bu konuda zaman bir kişiye danışmanızda fayda olabilir.