12 Kasım 2012 Pazartesi

cezayir ihracatlarında akreditif kullanma zorunluluğu

Anahtar Kelimeler : Cezayir ihracat akreditif, Cezayir akreditif, Cezayir ihracatlarında ödeme şekli, Cezayir yalnız akreditif ile mal alıyor, Cezayir tüm ithalatlarını akreditife bağladı, cezayir akreditif uzmanı, cezayir uzman akreditif danışmanı, cezayir akreditif ile ihracat, cezayir ihracatlarında problemler,

Cezayir 2009 yılında almış olduğu bir kararla birlikte tüm ithalat işlemlerinde akreditif uygulamasına geçmiştir. Bu tarihten itibaren Cezayir'e yapılan tüm ithalat işlemlerinde ödeme yöntemi olarak akreditif kullanılması zorunlu hale getirilmiştir.

Cezayir tüm ithalatını akreditif şartına bağlamış olması ile beraber Türkiye'deki firmalar açısından zorlu bir sürecin de başlamış olduğu bir gerçektir. Zira,

  • Cezayir iş yapma zorluğu bakımından Dünya'nın en zor ülkelerinden birisidir.
  • Cezayir'deki bankaların ve müşterilerin ihracatçıların işlerini kolaylaştırmak yerine zorlaştırdıkları bir gerçektir.

Cezayir pazarında fırsatları değerlendirmek için nasıl bir yol izlenmelidir.  
  1. Risk unsurunun çok iyi değerendirilmesi ilk adımda yapılması gereken konudur. Akreditifte risk konusunun açıklandığı bu sayfadan bir akreditif işlemindeki başlıca riskleri tanıyabilirsiniz.
  2. Daha sonra riskinizi nasıl düşüreceğiniz üzerinde durmanız gerekmektedir. Akreditif işlemlerinde risk düşürme yollarının açklandığı bu sayfaya bakmanız sizin için faydalı olabilir.
  3. Son olarak akreditif tebrübe ve bilgi gerektiren bir konu olduğ için bu konuda zaman bir kişiye danışmanızda fayda olabilir.
Cezayir İhracat Akreditif Danışmanlığı :
İhracat işlemlerinde eğer akreditifli ödeme kullanılacak ise ve eğer firmalar yapacakları bu akreditif işlemi ile ilgili olarak danışmanlık almak istemekte iseler bu durumda verilecek hizmet ihracat akreditif danışmanlığı olarak adlandırılmaktadır.
İhracat işlemleri bir satış sözleşmesinin hazırlanması ile başlamakta, daha sonra hazırlanan satış sözleşmesinin imzalanması, malların sevk edilmesi, evrakların toplanması ve evrak ibrazının yapılması ve mal bedelinin tahsil edilmesi operasyonel sırasını izlemektedir.
Bir akreditifli ihracat işleminde danışmanlık hizmeti verilmesi durumunda aşağıdaki sıra doğrultusunda müşterilerimize yardımcı olmaktayız.
  1. İşlem bazında risk analizi yapılması
  2. Akreditif metni hazırlanması veya detaylı akreditif metni incelemesi
  3. İşlem boyunca destek sağlanması
  4. İbraz öncesi belge kontrolü
Tüm bu işlemlerin uluslararası geçerliliğe sahip akreditif uzmanlık belgesi sahibi tecrübeli bir akreditif uzmanı (CDCS) tarafından yapılması taraflara yarar sağlayacaktır.