4 Ekim 2012 Perşembe

çin akreditif

Anahtar Kelimeler : çin akreditif işlemleri, çin ithalat akreditif, çin ihracat akreditif, çinden akreditif, çin halk cumhuriyeti akreditif,çin makina akreditifi,çin tekstil akreditifi,çin kimyasal akreditifi,çin inşaat malzemesi akreditifi,çin devredilebilir akreditif,çin teyitli akreditif,çin teyitsiz akreditif,çin teyit akreditif, çin ithalat, çin dış ticaret, çin eğitim merkezi, çin gümrük, dış pazarlar çin, çin hakkında bilgi, çin ekonomisi, çin dış pazarlar

Çin dış ticaret işlemlerinde akreditif konusunda son yıllarda en çok gelişim gösteren ülkelerin başında gelmektedir. Çok sayıda Çin'li uzman akreditif konusunda yetiştirilmiş ve ICC'nin yayınları Çin'ceye tercüme edilip akreditif konusunda Çin'li firmaların bilgi düzeyi yükseltilmiştir. Ayrıca Çin'li uzmanlar güncel akreditif mevzuatını takip ederek sürekli güncel bilgilerle Çin'li ihracatçıları beslemektedirler. Dolayısı ile Çin mevcut durumda pek çok akreditif ile ilgili uzman düzeyinde profesyonele sahip bulunmaktadır.


Çin 1980'li yıllardan itibaren ekonomisini kademeli olarak uluslararası sermayeye açmaya başlamıştır. Geçen zaman içerisinde Çin global firmalara sağlamış olduğu rekabet avantajı ile önemli bir üretim ve ihracat üssü konumuna gelmiştir. Günümüz ekonomik yapısında Çin'de üretim yapan sayısız küresel dev firmanın yanında pek çok küçük ve orta boy ölçekte firma bulunmaktadır. Bu firmaların bazıları mal kalitesine büyük önem vermekte ve kaliteli ürünler ihraç etmektedirler. Bu kaliteli firmaların yanı sıra Çin'de yer alan pek çok firma malesef kalitesiz mal üretim ihraç etmekte ve Türkiye'deki ithalatçı firmaların mağdur olmasına sebep olmaktadır.

Çin'de bir çok ufak firma bulunduğundan özellikle Çin'den yapılacak ithalatlarda akreditif kullanılacak ise profesyonel akreditif danışmanlık alınmasında fayda vardır. Mal kalitesi yönünden çok sık şikayet konusu olan Çin ithalatlarında dikkatli olunması ve profesyonel destek alınması özellikle önem taşımaktadır.

Çin'den yapılacak ithalatlarda özellikle peşin ödemeden kaçınılması ve mümkün olduğunca ithalatçı firmaların kendilerini güvene alacak mal mukabili, vesaik mukabili veya akreditifli ödemeleri seçmeleri tavsiye edilmektedir.

Çin'den yapılacak akreditifli ithalat işleminde danışmanlık hizmeti verilmesi durumunda aşağıdaki sıra doğrultusunda müşterilerimize yardımcı olmaktayız.
  1. İşlem bazında risk analizi yapılması
  2. Akreditif açma teklif formu yardımı ile akreditif metni hazırlanması
  3. Taslak metnin son kontrolü
  4. İşlem boyunca destek sağlanması
Tüm bu işlemlerin uluslararası geçerliliğe sahip akreditif uzmanlık belgesi sahibi tecrübeli bir akreditif uzmanı (CDCS) tarafından yapılması taraflara yarar sağlayacaktır.